Zdruzenje iz bube v metulja

Delavnica naravnih krem

Delavnica vsebuje:
 • izdelavo kreme za roke in telo (losion)
 • izdelavo balzama za ustnice
 • izdelavo deodoranta
 • izdelavo paste za zobe
 • Tibetanske vaje (15 min).

Na delavnici bomo naredile vse zgoraj navedene izdelke popolnoma iz naravnih sestavin, spoznale najboljša olja in mascobe za naso kozo, se pogovorile o vseh sestavinah in potem z veseljem odnesle vse izdelano domov in se ze zjutraj polepsale s svojo kozmetiko.

Pri nas ne odlasamo, prijavite se cimprej in se za vse zivljenje naucite izdelovati svojo kozmetiko. Pazite samo, da vam jo kdo ne poje!:)

Trajanje: 4 solske ure

Kraj: Ljubljana- Sentvid, Kmetija Jezek, Ulica bratov Komel 20 ali v drugem razpisanem kraju.

Skupina: min 5 udelezencev (pogoj za izvedbo delavnice), max 10 udelezencev.
 
Prispevek:
30 EUR za clane
                   40 EUR za neclane

Po delavnici boste lahko kupili osnovne sestavine za zacetek priprave krem doma.

Za termine v letu 2012/13 si oglejte Koledar.

Posebna ponudba za vse delavnice

Ce zberete skupino 6 udelezencev, imate kot 7 udelezenec delavnico BREZPLACNO in prejmete se prakticno darilo v vrednosti 20 EUR. Poklicite nas ali nam pišite!

Najbolj zdrav kozmeticni izdelek je tisti, ki ga lahko tudi pojemo.

Strinjali se boste z mano, da je zgornji naslov dober kriterij za izbiro odlicne kozmetike. Nasa koza je sicer neverjetno prilagodljiv organ in lahko nekaj casa prenese ogromno razlicnih kemikalij in prikrito strupenih snovi, zmotno pa bi bilo pricakovati, da lahko to traja vecno.

"Naravna kozmetika" je pogosto v embalazi skrita goljufija!

Proizvajalci kozmetike so prepoznali glavne trende današnjega casa: pri prodaji uporabljajo pojma bio in narava, ki zelo dobro vplivata na potrošnika. V svoji strategiji se prav gotovo niso zmotili saj nas vecino potrosnikov daje prednost naravnim kozmeticnim izdelkom. Vendar pa nastane tu tezava za potrosnika, saj mora enostavno verjeti tistemu, kar je napisano na embalazi, saj nihce ne more preveriti vsebine loncka. Malo bolj se lahko zanesemo na certifikate kot so nemski BDIH, francoski ECOCERT, britanski SOIL ASSOCIATION in vseevropski COSMOS.

Vendar ne smemo pozabiti, da se v kozmeticni industriji obraca ogromno denarja in da so lobiji zelo mocni. EU zakonodaja je zaradi tega zelo ohlapno dolocila kriterije za naziv "naravne kozmetike", zato mnogi proizvajalci ze ob vsebnosti 1 do 5 % naravnih sestavin zatrjujejo, da gre za naravno kozmetiko. Kaj pa se skriva v preostalem delu, ki ni naraven?

Delavnica izdelave domacih hidrolatov (cvetnih vod)

 Delavnica vsebuje:

 • Osnovno znanje o uporabi hidrolatov v kozmetiki
 • Postopek izdelave hidrolata v domaci kuhinji 
 • Uporaba hidrolatov v kremah in drugod
 • Osnovne prijeme za domaco refleksoterapijo

 Hidrolati so spet v modi in so ponovno zasijali v polni lepoti, ki si jo zasluzijo! Koncno so spet nazaj! Vcasih dostopni samo za bogati sloj, so zdaj dostopni vsakomur.

Na delavnici bomo skupaj izdelali dva hidrolata (iz sezonskih rastlin npr. meta, citronka, melisa, bor, smreka ali kaj drugega), prejeli boste postopek izdelave hidrolatov in navodila za izdelavo hidrolatov doma, spoznali boste vse potrebne sestavine. Poleg tega boste izvedeli, kje vse jih je dobro uporabljati, preseneceni boste nad tem, da so dobrodosli tudi pri pripravi hrane, odisavljenju prostorov itd.  

Hidrolati so vodotopne sestavine etericnega olja in kot take zelo podobne etericnemu olju, le da so veliko bolj nezni in tako primerni tudi za obcutljivo in otrosko kozo. So nadomestilo klasicnim tonikom in obvezna sestavina vseh drazjih krem (nadomestijo vodno fazo). V vrocih dneh jih uporabimo v obliki razprsila na kozi celega telesa, saj prijetno osvezijo in ohladijo. Nadomestijo lahko vodico po britju, delujejo kot antiseptiki pri manjsih ranicah itd.

Lepo povabljeni na 2 urno delavnico, ki vam bo nudila diseca znanja!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trajanje: 2 uri

Kraj: Ljubljana- Sentvid, Kmetija Jezek, Ulica bratov Komel 20 ali v drugem razpisanem kraju.

Skupina: min 5 udelezencev (pogoj za izvedbo delavnice), max 10 udelezencev.
 
Prispevek: 
20 EUR za clane
                   40 EUR za neclane

Po delavnici boste lahko kupili osnovne sestavine za pripravo hidrolata doma.

Delavnica naravnih mil

Delavnica vsebuje:
 • izdelava naravnega trdega mila po hladnem postopku 
 • postopek izdelave tekočega naravnega mila
 • Pregled koze in alergij z aparatom Oberon - GRATIS,

Na delavnici boste dobili recepture in navodila za varno izdelavo mila doma, spoznali boste vse potrebne sestavine, izvedeli boste, kje jih dobite, opozorili vas bomo na vse potrebne previdnosti in skupaj bomo ustvarili prvo vase milo, ki ga boste po delavnici odnesli domov. Pa ne samo to, po koncu boste pregledani z aparatom Oberon o stanju vase koze in katerim alergenom se morate izogibati.  

Delavnica je primerna za vse ljudi, ki privoscijo sebi najboljse iz narave, ki zelijo uporabljati naravno kozmetiko po zmerni ceni, ki imajo suho in razpokano kozo, ki imajo patoloske tezave s kozo (alergije, psoriaze, dermatitis), ki imajo alergijo na sinteticna trgovinska mila, pa tudi za tiste, ki jih skrbi cistoca slovenskih voda, ki zelijo aktivno prispevati k ohranjanju nasega cudovitega okolja in ki so prakticno kreativni.

Lepo povabljeni na 3 urno delavnico, ki vam bo nudila znanje, ki bo uporabno do konca zivljenja!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trajanje: 3 ure

Kraj: Ljubljana- Sentvid, Kmetija Jezek, Ulica bratov Komel 20 ali v drugem razpisanem kraju.

Skupina: min 5 udelezencev (pogoj za izvedbo delavnice), max 10 udelezencev.
 
Prispevek: 45 EUR za clane
                   65 EUR za neclane

Po delavnici boste lahko kupili osnovne sestavine za zacetek priprave mila doma.